Кулеба візьме участь у заходах в ООН до річниці повномасштабного вторгнення рф

Кулеба візьме участь у заходах в ООН до річниці повномасштабного вторгнення рф

Укрінформ
У Нью-Йорку у штаб-квартирі ООН цього тижня відбудеться низка заходів, пов’язаних з річницею російської війни проти України, у яких візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, міністр виступить 22 лютого на заході високого рівня «Грубі порушення прав людини, спричинені агресією проти України», організованому українською стороною спільно з більш як сорока країнами-партнерами.

Цього ж дня о 15:00 (22:00 за Києвом) розпочнеться засідання надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї з розгляду резолюції «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні». Дебати триватимуть два дні, до 23 лютого й завершаться голосуванням за резолюцію, у якій підкреслюється необхідність відновлення миру, що забезпечує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. На засіданні Генасамблеї очікується виступ Кулеби.

Читайте також: Кулеба - про мирний план Китаю: Україна чекає на текст

24 лютого о 10:00 – 13:00 (17:00 – 20:00 за Києвом) за участю міністрів закордонних справ багатьох країн світу, зокрема й України, у Раді Безпеки ООН відбудуться відкриті дебати, присвячені річниці початку широкомасштабної російської війни.

Як повідомлялося, 21 лютого в Брюсселі вперше в історії відбулася тристороння зустріч між Генеральним секретарем НАТО, високим представником ЄС Жозепом Боррелем та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, які обговорили заходи із прискорення допомоги для України у боротьбі проти російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-