У Гаазі створять реєстр збитків, завданих Україні агресією рф – Зеленський

У Гаазі створять реєстр збитків, завданих Україні агресією рф – Зеленський

Укрінформ
У Нідерландах планують закласти реєстр збитків - перший елемент компенсаторного механізму, за яким росія відшкодує майнові втрати Україні, спричинені військовою агресією рф.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час чергового звернення наприкінці 359-го дня війни, передає Укрінформ. 

«Разом із Нідерландами ми працюємо над покаранням росії за цю агресію й над компенсацією збитків, завданих війною. Є вже конкретне рішення – розмістити в Гаазі реєстр збитків. Це перший вагомий елемент майбутнього компенсаційного механізму. Впевнений, досягнемо й інших потрібних рішень. Росія буде притягнута до повної відповідальності за все, що вона зробила проти України та українців», - сказав він.

Відео: ОП

Президент також зазначив, що під час зустрічі з премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте сторони дійшли згоди до збільшення зброї  для захисників України, а також посилення тиску на державу-терориста.

Читайте також: Спецтрибунал для росії: в ОП очікують, що Генасамблея ООН підтримає резолюцію

Повідомлялося, що до Києва 17 лютого з робочим візитом прибув премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Це другий візит політика від початку повномасштабного вторгнення.

Нідерланди продовжать підтримувати наш енергетичний сектор, зокрема до України уже їдуть 40 вантажівок з енергообладнанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-