Україна активно взаємодіє зі США щодо підзвітності використаної допомоги – Держдеп

Україна активно взаємодіє зі США щодо підзвітності використаної допомоги – Держдеп

Укрінформ
Українська влада бере активну участь у взаємодії зі Сполученими Штатами на багатьох рівнях, щоби забезпечити прозорість і підзвітність використання мільярдних коштів американських платників податків, наданих українцям в якості допомоги.

Про це заявила в середу у Вашингтоні у відповідь на запитання Укрінформу директор Офісу міжнародної допомоги Держдепартаменту США Дафна Ренд.

«Ми працюємо на багатьох рівнях щодо підзвітності з Урядом України, з президентом Зеленським і його чудовою командою, і вони беруть активну участь у цьому», - зауважила представниця Держдепартаменту США.

Читайте також: Штати найближчими місяцями планують передати майже $10 мільярдів до бюджету України

Вона зазначила, що до цього процесу залучений інститут генеральних інспекторів з Держдепартаменту, агентства USAID і Міністерства оборони США, а також неурядові організації та інші проєкти. Ці зусилля дозволяють дати чітку відповідь платникам податків, а також уряду й Конгресу США, як і куди використовуються американські кошти.

За її словами, питання контролю витрат, виділених для підтримки Україні є головним пріоритетом адміністрації США.

«Ми зосереджені на цьому, ми стежимо за кожним доларом і прагнемо до найвищого рівня підзвітності»,- підсумувала представниця Держдепартаменту США.

Читайте також: Україна зацікавлена у прозорості й підзвітності щодо іноземної допомоги – Маркарова

Як повідомлялося, у Конгресі США неодноразово порушувалося питання щодо контролю над використанням багатомільярдної допомоги Україні. З цією метою в січні, зокрема, Київ відвідала група генеральних інспекторів урядових установ Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-