Стефанчук закликав Францію надати Україні літаки

Стефанчук закликав Францію надати Україні літаки

Фото, відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав владу Французької Республіки закликав французьких колег визнати російську федерацію терористичною державою, а також надати Україні літаки.

Про це він сказав під час виступу з трибуни Національних зборів Франції, повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук спікера.

"Виступив з трибуни Національних зборів Французької Республіки. У цих стінах ухвалювалося чимало важливих, часто доленосних, рішень. І сьогодні — закликав шановних колег визнати росію терористичною державою", – зазначив Стефанчук.

Окрім того, спікер українського парламенту закликав представників Національних зборів Франції визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, надавати оборонну підтримку Україні, а також взяти участь у відбудові держави.

Він подякував Франції за лідерську роль у наданні Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. "Український народ, який платить сьогодні непомірно високу ціну, обов’язково розквітне в родині вільних європейських націй", – наголосив Стефанчук.

У цьому контексті Голова ВР висловив сподівання, що Франція надасть політичну підтримку заявці України на прискорений вступ до НАТО, а також передасть Україні літаки.

"Завдяки Франції до українського лексикону увійшли нові слова. Тепер ми добре знаємо, що таке Crotale, Caesar, LRU, AMX-10RC. І ми готові збагачувати свій словниковий запас новими словами. Ми хочемо бачити серед Leopard, Abrams і Challenger французькі Leclerc, які зміцнять нас на суші. І Mirage з Rafale, які з іншими союзницькими літаками захистять українське небо. Дайте нам літаки! Дайте нам крила нашої перемоги! Крила, якими ми закриємо Україну та захистимо всю Європу!" – сказав спікер українського парламенту.

Читайте також: Польща обговорює постачання Україні літаків F-16 з партнерами по НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук перебуває з офіційним візитом у Французькій Республіці 30 січня – 2 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-