Польща обговорює постачання Україні літаків F-16 з партнерами по НАТО

Польща обговорює постачання Україні літаків F-16 з партнерами по НАТО

Укрінформ
Питання щодо постачання Польщею літаків F-16 Україні влада країни обговорює з союзниками по НАТО. Варшава публічно не озвучує деталі своєї військової допомоги для України.

Про це під час спільної пресконференції з главами МЗС країн Балтії в Ризі, відповідаючи на запитання щодо надання Польщею літаків F-16 і танків Україні, заявив у вівторок очільник польської дипломатії Збігнєв Рау, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив польський міністр, усе, що Польща постачає Україні, здійснюється "у тісній координації і згоді з союзниками по НАТО".

"Як ви знаєте, питання літаків обговорюється з нашими партнерами", – підкреслив Рау.

Він зауважив, що політика польського уряду не передбачає озвучення деталей щодо таких вразливих питань, як види, кількість озброєння, техніки й амуніції, що постачається Україні.

Утім, він зауважив, що Польща рада допомагати українцям захищати суверенітет і територіальну цілісність України відповідно до статуту ООН.

Рау зауважив, що Польща організовуватиме постачання бойових танків Україні, рішення про яке було озвучено урядом країни кілька тижнів тому.

Читайте також: Резніков у Парижі обговорить із Макроном поставки F-16 для України – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні прем’єр-міністр Польщі Матеш Моравецький заявив, що у випадку ухвалення рішення про передачу Україні літаків F-16 Польща діятиме у "повній координації" із союзниками.

Україна прагне отримати сучасні винищувачі – F-16 чи F-15 ВПС США – або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen – на заміну своєму паркові літаків радянських часів.

Нещодавно польська влада поінформувала про передачу Україні роти танків Leopard 2 (14 одиниць) та 60 модернізованих танків, з яких 30 PT-91 Twardy.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-