Кулеба заздалегідь подякував Шольцу за рішення щодо передання Україні танків Leopard

Кулеба заздалегідь подякував Шольцу за рішення щодо передання Україні танків Leopard

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що рішення Німеччини про передачу танків Leopard 2 є лише питанням часу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час панельної дискусії в Українському домі в швейцарському Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо стратегію Німеччини об’єднатися зі Сполученими Штатами. Вони це зроблять. Це лише питання часу. Наше справа – втілити це швидше ніж пізніше. Я думаю, що ми досягнемо успіху, і я заздалегідь дякую канцлерові Шольцу за це рішення, коли він б він його не прийняв», - сказав Кулеба.

Глава української дипломатії наголосив, що не існує жодного резонного аргументу, чому Німеччині не слід постачати танки, і що першим кроком є зелене світло для охочих надати Леопарди, які знаходяться в їхній власності. «Аби перелічити ці країни потрібно більше ніж дві руки», - додав міністр.

Читайте також: Зеленський сказав, коли Європа зможе остаточно звільнитись від російського імперіалізму

«Так, ми чуємо аргумент, що він Федерального уряду, що вони не зверталися до них із дозволом, але годі… Ми ж люди і живемо в справжньому світі. Вони звернуться до Німеччини, коли вона дасть зелене світло і їм не відмовлять. Німеччина має дати їм сигнал, що час настав», - відзначив глава МЗС.

Як повідомлялося, 19 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеби та міністр оборони Олексій Резніков закликали країни, які мають на озброєнні танки Leopard 2, надати їх Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-