Прем’єр Фінляндії: Підтримка України – єдина адекватна відповідь на енергетичний шантаж путіна

Прем’єр Фінляндії: Підтримка України – єдина адекватна відповідь на енергетичний шантаж путіна

Укрінформ
Європа мусить відповісти на енергетичний шантаж путіна подальшим зміцненням усебічної підтримки України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявила прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін.

“Відповідь (на російський енергетичний шантаж - ред.) - не послаблення нашої підтримки, а навпаки - нам слід надавати Україні більше допомоги, більше зброї, гуманітарної та фінансової підтримки, аби сприяти якомога швидшому припиненню війни й перемозі України”, - сказала Марін.

Вона наголосила, що “росія використовує енергію як зброю проти Європи, намагаючись ослабити нашу підтримку України”. “Путін хоче, аби ми боялися росії, аби ми та наші громадяни задумалися над ціною війни, й ми вже бачимо усюди в Європі людей, розчарованих високими цінами на енергоресурси”, - зазначила прем’єр-міністр.

Читайте також: Фінляндія готова долучитися до передачі танків Україні – МЗС

Однак Марін закликала не піддаватися “закручуванню росією клапанів”. "Нам слід надсилати Україні більше сучасного озброєння", - закликала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Польщі Анджей Дуда і глава польського уряду Матеуш Моравецький під час перебування на Всесвітньому Економічному форумі (ВЕФ) у Давосі переконуватимуть своїх співбесідників щодо надання військової підтримки Україні та виступатимуть на тему гарантування безпеки на європейському континенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-