Фінляндія готова долучитися до передачі танків Україні – МЗС

Фінляндія готова долучитися до передачі танків Україні – МЗС

Укрінформ
Фінляндія готова долучитися до передачі танків та іншого важкого озброєння Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто під час представлення проєкту UKRAINE IS YOU («Україна – це ти») під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми у Фінляндії надали 12 військових пакетів України і ми говоримо про те, що ще ми можемо зробити як Європейський Союз у цілому і як скандинавські країни для того, щоб допомогти Україні сьогодні. Я знаю, що сьогодні триває обговорення про передачу танків та іншого важкого озброєння. Ми у Фінляндії готові долучитися, наскільки ми можемо», - сказав він.

Читайте також: Фінляндія може передати Україні частину своїх танків Leopard

Хаавісто також відзначив, що війна проти України завдає шкоди не тільки людям, але й навколишньому середовищу та створює ризики для ядерної безпеки, про що він говорив з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

«Ми маємо підтримувати Україну і думати про те, що відбувається, сконцентруватися на тому, що сказав Президент Зеленський в його десяти пунктах мирного плану і працювати разом над тим, щоб його реалізувати», - додав глава МЗС Фінляндії.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard. З початку повномасштабної збройної агресії росії проти України Польща передала Україні озброєння та техніки приблизно на 10 млрд злотих (понад 2,2 млрд доларів).

12 січня Президент Фінляндії Саулі Ніїністе заявив, що танки Leopard можуть бути передані його країною Україні за певних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-