Польща і країни Балтії підписали декларацію про підтримку України

Польща і країни Балтії підписали декларацію про підтримку України

Укрінформ
У польському Сеймі підписано спільну декларацію між Польщею, Литвою, Латвією та Естонією, у якій підтверджено непохитну підтримку України.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, передає Укрінформ.

«Вчора у Сеймі спікери Польщі, Литви, Латвії, Естонії підписали спільну Декларацію з 10 чіткими пунктами про незмінність підтримки України та необхідність спільного реагування на безпекові і геополітичні виклики у Європі. Наші друзі і партнери домовилися об'єднати зусилля парламентської дипломатії для посилення санкцій проти рф і надання Україні подальшої військової, економічної, гуманітарної підтримки. Окремо було наголошено на необхідності розвитку парламентського виміру Ініціативи трьох морів та Кримської платформи», - написала віцеспікерка.

Фото: Олена Кондратюк
Фото: Олена Кондратюк

Результати цієї зустрічі та можливості доєднання українського парламенту до цієї ініціативи Кондратюк обговорила зі спікеркою Сейму Польщі Ельжбетою Вітек.

"Ми разом з партнерами повинні зробити все що в наших силах для перемоги України", - процитувала Кондратюк спікерку Сейму.

Також Кондратюк підкреслила, що актуальним напрямком для спільної дії парламентів залишається створення міжнародного трибуналу та якнайшвидше отримання репарацій від рф.

Читайте також: Спікер парламенту Естонії: Ми рішуче підтримуємо створення трибуналу щодо злочинів рф

«Звернулася до Сейму Польщі сприяти за прикладом Естонії напрацюванню та впровадженню юридичного механізму конфіскації заморожених російських активів для компенсації завданих українцям збитків. росія має розплачуватися за агресію вже сьогодні, бо у нас немає часу чекати роками на репарації», - сказала вона.

Як повідомлялося, Україна виступила з ініціативою створення міжнародного спеціального трибуналу, який притягне до кримінальної відповідальності керівництво росії за скоєння злочину агресії проти України.

Це питання вже підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ, окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-