Спікер парламенту Естонії: Ми рішуче підтримуємо створення трибуналу щодо злочинів рф

Спікер парламенту Естонії: Ми рішуче підтримуємо створення трибуналу щодо злочинів рф

Укрінформ
Спікер естонського парламенту Юрі Ратас на зустрічі в Таллінні з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем обговорив подальшу підтримку України, а також запевнив у твердій підтримці у питанні створення спеціальної міжнародної політики.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника ERR.

За словами Ратаса, Естонія та Хорватія поділяють ті самі цінності, вони мають дуже гарний рівень співробітництва на двосторонній основі, як у Європейському Союзі, так і в НАТО. Він наголосив, що єдність західних країн особливо важлива у нинішній непростій ситуації з безпекою.

«Дуже важливо, що ми також єдині у наших позиціях щодо агресивної війни росії проти України. Ми зробимо все можливе, щоб всебічно підтримати Україну та запропонувати їй політичну, військову та гуманітарну допомогу. Ми також рішуче підтримуємо створення спеціального міжнародного трибуналу і вважаємо за важливе продовжити введення санкцій проти росії, щоб підвищити ціну агресії», – заявив Ратас.

Читайте також: У Єврокомісії кажуть, що намір Естонії конфіскувати російські активи відповідає політиці ЄС

Він назвав позитивним вступ Фінляндії та Швеції у НАТО, що зміцнює безпеку всього альянсу, особливо східного флангу НАТО. Глава естонського парламенту подякував Хорватії за співпрацю в центрі кіберзахисту НАТО в Таллінні та привітав нещодавній вступ країни до єврозони та Шенгенської зони.

Читайте також: Зеленський обговорив із Президентом Естонії оборонну підтримку України

Як повідомлялося, наприкінці листопада президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтримала створення спецтрибуналу щодо злочинів агресії росії. Такий крок уже має сильну підтримку з боку Франції, країн Балтії та Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-