У Єврокомісії кажуть, що намір Естонії конфіскувати російські активи відповідає політиці ЄС

У Єврокомісії кажуть, що намір Естонії конфіскувати російські активи відповідає політиці ЄС

Укрінформ
Намір Естонії запровадити правові умови для конфіскації російських активів відповідають загальній політиці ЄС та пропозиціям Єврокомісії включити спроби ухилитися або обійти санкції ЄС до переліку кримінальних злочинів.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу заявив речник Єврокомісії Крістіан Віганд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оскільки російська агресія проти України триває, дуже важливо , щоб обмежувальні заходи ЄС були повністю імплементовані, та порушення цих обмежень не залишалися безкарним… Криміналізація дій з уникнення санкцій допоможе конфісковувати заморожені активи, які люди намагаються приховати або вилучити, щоб обійти обмежувальні заходи. Це є частиною наших зусиль, щоб зробити ці ресурси доступними для відновлення України. Ми, зазвичай, не коментуємо подібні оголошення (заяву Естонії – ред.), але наша позиція у цьому сенсі є дуже чіткою: це добре, якщо країни-члени здійснюють кроки у цьому ж напрямку», - наголосив речник Єврокомісії.

Він нагадав, що Єврокомісія ще 2 грудня минулого року представила пропозицію гармонізувати кримінальну відповідальність та систему стягнень на території ЄС за порушення вже застосованих обмежувальних заходів. Такі протиправні дії були віднесені до прийнятого минулої весни переліку дій, які ЄС відносить до кримінальних злочинів.

Читайте також: росія має виплатити Україні репарації: в Atlantic Council презентували правовий механізм

Як повідомляли міжнародні ЗМІ, речник міністерства закордонних справ Міхкель Тамм 10 січня заявив, що Естонія має намір першою серед країн Євросоюзу запровадити юридичну процедуру арешту російських активів. За словами представника МЗС Естонії, правова база для цього з’явиться вже до кінця січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-