Україна переможе у війні, але треба збільшити її військову підтримку — Науседа

Україна переможе у війні, але треба збільшити її військову підтримку — Науседа

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа переконаний, що Україна переможе у розв’язаній росією війні, але для цього потрібно збільшити військову підтримку українських захисників.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Литви Гітанас Науседа на Всесвітньому економічному форумі в Давосі під час сесії, присвяченої європейській обороні.

"Якщо ми зможемо збільшити підтримку Україну, передусім у військовому плані, то, на моє переконання, перемога буде, і її не треба буде довго чекати", – сказав він.

За словами Науседи, перемога України буде також "перемогою усіх нас".

Президент Литви зазначив, що президент рф володимир путін, хоча і розуміє усі свої прорахунки щодо війни проти України, буде продовжувати "ставити на вівтар війни" усі зусилля та ресурси рф, ігноруючи соціальні та економічні потреби власного народу. На цьому тлі він наголосив на важливості того, щоб Євросоюз та країни-однодумці продовжували зберігати єдину позицію щодо російської війни та продовження підтримки України.

Читайте також: Литва очікує на саміті НАТО для України більше, ніж «відкриті двері» - Науседа

Окремо Науседа нагадав про необхідність постачання Україні важкого озброєння, передусім танків. Він висловив сподівання, що партнери, і зокрема канцлер ФРН Олаф Шольц, ухвалять рішення щодо цього.

Як повідомляв Укрінформ, раніше литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас заявив, що в умовах, коли російські збройні сили намагаються заволодіти ініціативою, Захід має збільшити постачання зброї українцям просто зараз.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-