росія робить абсурдні заяви про загрозу з України, щоб відхилити мирні пропозиції Києва - ISW

росія робить абсурдні заяви про загрозу з України, щоб відхилити мирні пропозиції Києва - ISW

Укрінформ
кремль продовжує неправдиво стверджувати, що Україна представляє екзистенційну загрозу для росії, щоб відхилити українські пропозиції про мирний саміт та зберегти вихідні максималістські цілі путіна.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Американські аналітики відзначили відповідь постійного представника рф у Раді Безпеки ООН василя небензі на пропозицію України провести мирний саміт, у якій той повторив серією неправдивих тверджень про Україну як агресора, який, як не абсурдно це звучить, нібито «збирався напасти на москву». А також, що війна росії проти України припиниться лише тоді, «коли загроза росії перестане виходити з території України» і припиниться «дискримінація російськомовного населення» в Україні.

небензя також повторив наратив кремля про те, що росії нібито загрожують відмова України визнати незаконну анексію росією окупованих українських територій і відносини із Заходом та стверджував, що зв’язки України із Заходом (а не вторгнення й окупація росією українських територій) підривають суверенітет і культурну ідентичність України.

«Промова небензі ще раз демонструє, що кремль не відмовився від своїх максималістських цілей в Україні, фальшивих виправдань неспровокованої загарбницької війни та спроб змусити Захід йти на переговори через голову України», - зазначається у звіті.

Читайте також: Франція закликала ООН розслідувати постачання іранських дронів до росії

Окрему увагу в ISW привертають до продовження використання кремлем давніх неправдивих наративів про начебто пригнічення українським урядом релігійних свобод як морального виправдання відмови рф вести переговори з Україною, а також сподіваючись налаштувати міжнародну громадську думку проти України.

У своєму виступі небензя заявив, нібито «авторитарна диктатура» в Києві прагне «знищити канонічну церкву в Україні – Українську Православну Церкву», навмисно спотворивши її назву - «Українська Православна Церква Московського Патріархату» (УПЦ МП).

В ISW підкреслюють, що УПЦ МП є кремлівською інституцією, більшою чи меншою мірою підпорядкованою російській православній церкві, тоді як справжньою автокефальною українською церквою є Православна Церква України.

Як підкреслили американські аналітики, українська влада не переслідує релігійну свободу чи Українську Православну Церкву.

Читайте також: Зеленський планує виступити в ООН напередодні річниці російського вторгнення

«Православна Церква України є незалежною структурою, яка продовжує діяти в Україні, тоді як УПЦ МП є підпорядкованим відділом контрольованої кремлем російської православної церкви, яка фінансово і риторично підтримує війну росії в Україна», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому звіті ISW зазначалося, що росія продовжує використовувати релігію як зброю, щоб увічнити багаторічні антиукраїнські дезінформаційні операції та дискредитувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-