Прем’єр Хорватії: Ми продовжимо військову допомогу Україні

Прем’єр Хорватії: Ми продовжимо військову допомогу Україні

Укрінформ
Хорватський прем’єр-міністр Андрій Пленкович пообіцяв продовження надання військової допомоги Україні.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на ERR, про це він заявив під час зустрічі в Таллінні з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас.

«Ми не розголошуємо, що надаємо українцям, але це велика військова допомога, яка відповідає тому, що українці очікують від союзників і партнерів. Ми продовжуватимемо це робити. Мені шкода, що деякі хорватські парламентарії не змогли ухвалити правильне історичне рішення, коли був простий вибір між добрим та поганим», — сказав Пленкович.

Читайте також: Резніков обговорив із хорватським колегою додаткову допомогу для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, на тій же зустрічі прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас також підкреслила, що треба надати Україні більше зброї. Крім того, вона додала, що важливо знизити «стелю цін» на російську нафту та продовжити пошуки способу, як використати заморожені російські активи для підтримки України.

Як повідомлялося, 16 грудня хорватський парламент відхилив пропозицію про приєднання країни до місії ЄС на підтримку українських військових (EUMAM). Оскільки раніше про відмову схвалити участь у місії EUMAM заявив президент Хорватії Зоран Міланович, відомий своїми симпатіями до рф, для затвердження парламентом участі у місії потрібна була більшість - дві третини голосів.

Фото: regnum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-