Найближчими тижнями очікується оголошення нових санкцій - координатор Держдепу

Найближчими тижнями очікується оголошення нових санкцій - координатор Держдепу

Укрінформ
Найближчими тижнями очікується оголошення нових санкцій, які позначаться на спроможності росії на полі бою та у фінансовому плані. 

Про це повідомив координатор Держдепартаменту з питань санкцій, посол Джеймс О’Браєн, передає пресслужба Глави держави.

Представник Держдепу зустрівся у відеоформаті з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Повідомляється, що робоча група в Державному департаменті США нині вивчає санкційні матеріали, передані українським урядом і групою Єрмака-Макфола. 

«Ми концентруємо увагу на найбільш важливих людях, які мають пропагандистський вплив у Росії. Зокрема на тих, хто особисто брав участь у заходах щодо анексії української території. Людях, які відкрито підтримують війну в Україні. А деякі з них навіть говорять, скільки українців треба вбити, скільки атак здійснити проти цивільних та цивільної інфраструктури», – констатував Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Читайте також: Євросоюз до лютого планує ухвалити десятий пакет санкцій проти росії — ЗМІ

За його словами, неприпустимо, що більшість цих людей можуть вільно відвідувати демократичні країни, такі як США, Велика Британія, країни Європейського Союзу, мати власність на території цих держав і водночас озвучувати на російському телебаченні антиукраїнську пропаганду. Вони не лише відверто підтримують війну в Україні, а й критикують підтримку нашої держави з боку країн-партнерів, зокрема Сполучених Штатів. 

«Сьогодні саме пропаганда від публічних людей найбільше впливає на російське суспільство. І якщо ці люди вільно подорожують світом і не мають жодних проблем із тим, щоб підтримувати війну та вбивства українців, то це сигнал для всіх росіян, що все гаразд. Так не має бути», – наголосив керівник Офісу Президента. 

Читайте також: Німеччина і Кіпр об'єднають зусилля, щоб російські олігархи не обійшли санкції

Посол Джеймс О’Браєн наголосив, що робоча група в Державному департаменті США, яка налічує близько 30 членів, детально вивчає всі матеріали, передані українським урядом і групою Єрмака-Макфола. За його словами, нині завершується робота за низкою важливих напрямів, і найближчими тижнями очікується оголошення нових санкцій.

Як повідомлялося, у вівторок президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС тиснутиме на Кремль санкціями стільки, скільки це буде потрібно. Вона зазначила, що санкції також буде поширено на ті країни, які підтримують російську агресію проти України, наприклад білорусь чи Іран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-