Канцелярія Дуди: Або ми допоможемо Україні, або самі захищатимемося на лінії Бугу

Канцелярія Дуди: Або ми допоможемо Україні, або самі захищатимемося на лінії Бугу

Укрінформ
Лише сучасна зброя може змінити хід війни і дозволить Україні перемогти. Україні потрібно допомагати стримувати агресора, інакше Польща змушена буде вже сама захищатися на лінії ріки Буг.

Про це заявив у четвер у Сеймі Польщі голова Бюро міжнародної політики при президентові РП Якуб Кумох, передає кореспондент Укрінформу.

На думку Кумоха, “тільки сучасна зброя може призвести до швидкого перелому в цій війні, а перелом означатиме мир”.

За його словами, деякі країни НАТО, які мають танки Leopard 2, “готові брати участь в коаліції і передати Україні певну кількість танків, що не знизить їхню власну обороноздатність”.

Кумох наголосив, що дії президента Анджея Дуди спрямовані на те, щоб зміцнити східний фланг НАТО. Він додав, що це зміцнення має враховувати те, що “справжня війна в ім’я нашої безпеки (країн східного флангу НАТО – ред.) ведеться за східним кордоном Польщі”.

“Ми зміцнюємо себе, але ми також зміцнюємо наших балтійських партнерів, і насамперед ми підтримуємо Україну. Краще, щоб Україна захищала нас, а не щоб ми самі себе захищали на лінії Бугу”, - наголосив Кумох.

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда у середу у Львові заявив, що Варшава передасть Києву роту танків Leopard 2.

Читайте також: Дуда про танки Україні: Це символічна кількість, але домагатимемось внеску від інших країн

У коментарі Укрінформу колишній командувач Сухопутних військ Польщі, ексзаступник міністра оборони, генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що Збройним силам України необхідний “бронетанковий кулак” для завдання нищівного удару по противнику на окремих напрямках, який складатиметься з танкової бригади у складі двох-трьох танкових батальйонів (116-180 танків). Він наголосив, що такий "кулак" реально зібрати серед членів LeoBen (асоціація країн, які експлуатують танки Leopard 2 – ред.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-