Президент Латвії: Допомога Україні досягла 0,93% ВВП

Президент Латвії: Допомога Україні досягла 0,93% ВВП

Ексклюзив
Укрінформ
Президент Латвії Егілс Левітс запевняє Україну в подальшій всебічній підтримці, яка на цей момент досягла вже 0,93% латвійського ВВП.

Такий коментар він надав у відповідь на прохання кореспондента Укрінформу прокоментувати заклик Президента України допомогти посилити оборону у зв’язку з російськими планами мобілізації.

«Зараз Латвія є одним із найбільш відданих прихильників України з показником підтримки у 0,93% ВВП. Ми продовжуватимемо підтримувати шлях України до ЄС та її відновлення після війни. Латвія вже надає практичну підтримку Чернігівській області», - зазначив Президент Латвії.

Читайте також: У Латвії розглядають можливість передачі Україні нової партії ЗРК Stinger

Він також нагадав про телефонну розмову, яку мав минулого тижня з Президентом Володимиром Зеленським, під час якої запевнив, «що Латвія й надалі надаватиме всіляку підтримку Україні – політичну, фінансову, гуманітарну та військову». «Ми знаємо і розуміємо аргументацію України. росія не показує жодних ознак припинення своєї військової агресії. Це свідчить про те, що вона не має наміру прагнути до справедливого миру та змістовних переговорів. Тому тиск на росію має бути продовжений. Латвія виступає за подальше посилення дипломатичного, політичного та економічного тиску на Росію», - сказав Левітс.

Читайте також: Латвія та її союзники підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде необхідно - спікер Сейму

Як повідомлялося, у відеозверненні Президента України Володимира Зеленського на минулому тижні зазначалося, що керівництво росії кине всі сили, аби спробувати змінити ситуацію у війні проти України. Тож, за словами глави Української держави, зараз «той момент, коли разом із партнерами маємо посилити нашу оборону».

5 січня Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Латвії Егілсом Левітсом. Серед інших питань сторони обговорили формулу миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-