У Латвії розглядають можливість передачі Україні нової партії ЗРК Stinger

У Латвії розглядають можливість передачі Україні нової партії ЗРК Stinger

Укрінформ
Міністр оборони Латвії Інара Мурнієце заявила, що розглядається можливість надсилання нової партії військової допомоги Україні, у тому числі системи ППО Stinger.

Про це повідомляє національний мовник LSM, передає Укрінформ.

У коментарі латвійському TV Мурнієце сказала, що серед зброї, що розглядається, є зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Також, за її словами, Україна дякує за доставку безпілотних літальних апаратів, і Латвія може продовжити поставку дронів.

Читайте також: Уряд Латвії працює з союзниками для посилення позицій України у боротьбі за перемогу

Міністр нагадала, що у другій половині січня на базі ВПС США у Рамштайні (Німеччина) відбудеться конференція про військову допомогу Україні. "Фактично український фронт - це наша лінія оборони, тому ми думаємо, як приєднатися до великого потоку допомоги, як підтримати Україну, як відповісти на запити Президента Володимира Зеленського", - сказала латвійський голова оборонного відомства.

Водночас вона наголосила, що потрібно серйозно думати і про зміцнення оборони Латвії. «Разом із сусідніми країнами думаємо про забезпечення системами ППО. Наші сусіди почали замислюватися раніше, я вважаю, що і ми маємо прискорити процес», — зазначила Мурнієце.

Читайте також: Польща припускає передачу Україні танків Leopard у складі широкої коаліції

Як повідомлялося, 5 січня відбулася телефонна розмова президентів України та Латвії Володимира Зеленського та Егілса Левітса. Глави держав домовилися продовжити співпрацю для посилення обороноздатності.

Фото: Aizsardzības ministrija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-