Подоляк вважає, що росію мали б виключити з Радбезу ООН після недопуску місії до Оленівки

Подоляк вважає, що росію мали б виключити з Радбезу ООН після недопуску місії до Оленівки

Укрінформ
росію не виключають зі складу Радбезу ООН навіть після того, як вона не пустила до колонії в Оленівці місію цієї організації з розслідування вибуху, внаслідок якого загинули понад 50 захисників України.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає кореспондент Укрінформу.

Він нагадав: речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив, що організація розформувала місію з розслідування вбивства українських військових в Оленівці, оскільки їй ніхто не гарантує безпеку.

«А ніхто (не гарантує – ред.) – це рф. І все, далі нічого немає. Але ж логіка має бути інша. Тобто, є держава, яка є постійним членом Радбезу і яка має гарантувати виконання будь-яких ініціатив чи резолюцій ООН, - а вона блокує. І тому мені видається, що наступний крок Гутерреш мав би бути дуже конкретний: якщо так – тоді ми позбудемося члена Ради безпеки ООН, і рф буде вже окремо собі десь існувати. Але ж вони цього не роблять», - констатував Подоляк.

Читайте також: В Оленівці у полоні перебуває 150 українців — Лубінець

Представник Офісу Президента також зазначив, що у ключові країни ЄС - Німеччина, Італія, Франція - чітко заявили, що Україна отримає всю номенклатуру зброї: «Тобто, наші партнери чітко зафіксували – рф має програти».

Відповідаючи на запитання про допомогу, яку нині отримує Україна наразі, Подоляк висловив думку, що Європа позбавляється страху перед рф. За його словами, цього страху практично вже немає.

«І всі заяви говорять про те, що вони (європейські партнери – ред.) не бояться росії, як це було на початку війни. Вони розуміють, що з росією домовитися неможливо», - зауважив Подоляк.

Він висловив, упевненість, що путін програє у війні й залишиться історії «на одній чаші з іншими злодіями».

Читайте також: Польща очікує на створення широкої коаліції, щоб передати Україні танки Leopard - Моравецький

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня 2022 року на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – дістали тяжкі поранення.

6 січня омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що ООН розформувала місію зі встановлення фактів вбивства українських військових в Оленівці.

Він додав, що ООН навіть не засудила росію, яка зробила все, аби не допустити у захоплену Оленівку цю місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-