Зеленський обговорив із президентом Румунії оборонну співпрацю й формулу миру

Зеленський обговорив із президентом Румунії оборонну співпрацю й формулу миру

Укрінформ
Президенти України Володимир Зеленський та Румунії Клаус Йоганніс узгодили подальші кроки у розвитку співпраці між країнами, зокрема в оборонній галузі, а також формулу миру.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Узгодили з Клаусом Йоганнісом кроки з подальшого розвитку українсько-румунської взаємодії, насамперед в оборонній галузі. Подякував за солідарність і підтримку Румунії в протистоянні російській агресії. Обговорили формулу миру й питання двостороннього порядку денного», – зазначив Зеленський.

Читайте також: У Бухаресті українці плетуть маскувальні сітки та збирають гумдопомогу для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський 15 листопада під час звернення до учасників саміту G20 запропонував формулу миру і назвав 10 обов’язкових умов для припинення війни в Україні. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеку, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового ладу, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-