Зеленський закликав учасників саміту G20 змусити рф відмовитися від погроз ядерною зброєю

Зеленський закликав учасників саміту G20 змусити рф відмовитися від погроз ядерною зброєю

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав учасників саміту G20 змусити російську федерацію відмовитися від будь-яких погроз ядерною зброєю.

Відповідний заклик він висловив у відеозверненні до учасників саміту G20 на Балі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський нагадав про погрози російських посадовців застосувати ядерну зброю. Він наголосив, що виправдань ядерному шантажу немає і не можу бути. "Я дякую вам, шановні G19 (без росії – ред.), за те, що ви це чітко підтверджуєте. Але, будь ласка, застосуйте всю вашу міць, щоб змусити росію відмовитися від будь-яких погроз ядерною зброєю", – закликав Президент України.

Глава Української держави уточнив, що підставою для таких зусиль може бути Будапештський меморандум і відповідні можливості держав-підписантів.

Читайте також: Зеленський на G20: Якщо росія хоче закінчити цю війну, хай доведе це діями

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників саміту G20 назвав 10 обов’язкових умов для припинення війни в Україні. Зокрема, йдеться про радіаційну та ядерну безпеку, продовольчу безпеку, енергетичну безпеку, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидія екоциду, недопущення ескалації, фіксація закінчення війни.

15-16 листопада на острові Балі в Індонезії триває саміт G20.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-