Кулеба анонсував ухвалення Латиноамериканської стратегії

Кулеба анонсував ухвалення Латиноамериканської стратегії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував ухвалення цього року Латиноамериканської стратегії і потужне "повернення" України на простір Південної Америки.

Про це Кулеба сказав на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року Латинська Америка буде у нас у пріоритеті. Це останній регіон світу, який ми ще грунтовно не "переорали". У нас уже є Африканська стратегія, ми її реалізуємо, є Азійська стратегія, ми її реалізуємо. Наступний документ стратегічного характеру, який ухвалить МЗС цього року, буде Латиноамериканська стратегія, і ви цього року побачите потужне повернення України на простір Південної Америки», - зазначив міністр.

Він додав, що важливою подією в регіоні став вступ на посаду 1 січня президента Бразилії Луїса Інасіо Лула да Сілви. У цьому контексті очільник МЗС поінформував, що українська делегація на чолі з першим віцепрем’єр-міністром економіки Юлією Свириденко взяла участь в урочистій церемонії інавгурації і провела змістовні зустрічі не лише з президентом Бразилії, а й з главами інших іноземних делегацій.

Читайте також: Кулеба: Я приблизно уявляю позицію Ізраїлю щодо війни в Україні, але нехай усі це побачать

«Цей візит високого рівня засвідчив зацікавленість нашої держави у перезавантаженні українсько-бразильського діалогу, наданні додаткового імпульсу торговельно-економічним взаєминам. Ми почули сигнали від бразильської сторони, будемо з ними активно працювати, як і з іншими країнами цього регіону», - запевнив очільник МЗС.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у жовтні минулого року здійснив перше в історії української дипломатії турне глави МЗС країнами Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-