Україна та Німеччина обговорили формулу миру, запропоновану Зеленським

Україна та Німеччина обговорили формулу миру, запропоновану Зеленським

Укрінформ
Україна вважає, що Німеччина здатна взяти на себе роль лідера в консолідації європейських країн навколо формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським.

Як передає Укрінформ, про це йшлось під час зустрічі федерального президента Німеччини Франка-Вальтер Штайнмаєра та першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Жодна країна та жоден народ не прагне сьогодні так миру, як його прагне Україна та український народ. Але це має бути мир на українських умовах. Справедливий мир. Цю формулу запропонував Президент України Володимир Зеленський. І ми переконані, що спільними зусиллями всіх вільних демократичних країн світу вона не просто може, а має бути реалізована. Ми переконані, що Німеччина здатна взяти на себе роль лідера в консолідації європейських країн навколо формули миру Володимира Зеленського», - зазначила Свириденко.

Своєю чергою федеральний Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запевнив першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки України в подальшій беззастережній підтримці нашої держави, територіальної цілісності та суверенітету України. Як було зазначено, Німеччина робитиме все від неї залежне для досягнення миру та стабільності в Європі.

Читайте також: Єрмак: Саміт з обговорення української формули миру може відбутися на платформі ООН

Як повідомлялося, у листопаді поточного року Президент Володимир Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-