Зеленський: Ніхто на Заході вже не боїться і ніколи не буде боятися росії

Зеленський: Ніхто на Заході вже не боїться і ніколи не буде боятися росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна допомогла Заходу повернутися на глобальну арену і відчути свою перевагу, і там вже не бояться й ніколи не боятимуться росії.

Про це він заявив під час виступу з посланням до Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 10 місяців цього року ми допомогли всім. Ми допомогли Заходу віднайти себе знову, повернутися на глобальну арену і відчути – наскільки Захід переважає. Ніхто на Заході вже не боїться і ніколи не буде боятися росії", - підкреслив Зеленський.

Він також зазначив, що саме Україна допомогла ЄС набути справжньої суб’єктності, відчути себе "не кількома чемпіонатами з командами різного рівня, а однією сильною командою, яка разом з усім вільним світом бореться за цю важливу перемогу".

"Саме Україна об’єднала Європейський Союз. Виявилося, що це можливо! І тепер Європа захищає себе. Європа долає кризи. І це – попри колосальні ресурси, кинуті росією на те, щоб зламати наш континент", - зауважив глава держави.

Читайте також: Зеленський у Раді: Завдяки Україні світ побачив, що свобода може стати переможцем

Зеленський також запевнив, що все, що росія намагалась робити проти Європи, не спрацювало, кожен російський крок став помилкою.

"Наші ж кроки – спрацювали. І вперше в історії Євросоюз допомагає оборонятися від такої масштабної агресії. Вперше низка країн ЄС змінили своє законодавство і свої політичні правила, і тепер надають збройну підтримку нашій державі", - сказав Президент.

Він також додав, що вперше в історії деякі країни Європи переглянули поняття нейтралітету і протистоять агресії разом із Україною.

Читайте також: Україна зцементовує Євросоюз та увесь вільний світ боротьбою за свободу і мир — Президент

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у середу, 28 грудня, виступив зі щорічним посланням до Верховної Ради.

Конституцією України передбачено, що до повноважень глави держави належать звернення зі щорічними та позачерговими посланнями до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України. У посланні викладається позиція Президента з основних напрямів внутрішньої та зовнішньої політики, або інформація про важливі рішення, прийняті ним відповідно до конституційних повноважень.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-