Євросоюз в ОБСЄ: росії не вдасться знищити ані Різдво, ані Україну

Євросоюз в ОБСЄ: росії не вдасться знищити ані Різдво, ані Україну

Заява
Укрінформ
росії ніколи не вдасться знищити волю українського народу жити вільно і незалежно та позбавити його демократичного європейського майбутнього.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"росія прагне позбавити народ України святкувань цього року. Але рф має усвідомити, що їй не вдасться знищити ані Різдво, ані Україну. росії ніколи не вдасться знищити волю українського народу жити вільно і незалежно, його рішучість боротися з агресором до перемоги, його демократичне і процвітаюче європейське майбутнє", - підкреслюється в заяві.

У Євросоюзі запевнили у "непохитній підтримці й солідарності з Україною" та наголосили на продовженні усієї необхідної підтримки нашої держави та українського народу.

Читайте також: Євросоюз мобілізує 900 генераторів для України - фон дер Ляєн

"Ми будемо продовжувати це робити і наступного року. На засіданні Європейської ради минулого тижня лідери Євросоюзу дали чітко зрозуміти, що ЄС та його члени рішуче засуджують агресивну війну росії проти України. Вони підтвердили цілковиту підтримку Євросоюзом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також невіддільного права України на самооборону від російської агресії", - заявили в Євросоюзі.

Також наголошується на готовності ЄС "підтримати ініціативу України щодо досягнення справедливого миру".

Читайте також: Міністр оборони Британії: росія виявилася неспроможною зламати опір українців

"Ми вимагаємо, щоб росія негайно, повністю і беззастережно вивела всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Крім того, ми закликаємо владу білорусі утриматися від будь-якої подальшої участі у незаконній агресивній війні росії проти України, а також негайно припинити дозволяти використання своєї території як плацдарму для атак на Україну, що саме по собі є агресією. білорусь також має припинити надання військової підтримки росії", - зазначається у заяві.

Як повідомлялося, президентка Європейського парламенту Роберта Мецола закликала міжнародну спільноту збільшувати фінансову і військову підтримку України, яка захищає свою незалежність у війні проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-