Зеленський вручив Байдену Хрест бойових заслуг

Зеленський вручив Байдену Хрест бойових заслуг

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вручив президенту США Джо Байдену українську нагороду «Хрест бойових заслуг» після того, як обидва лідери поспілкувалися з журналістами з Білого дому.

Про це передає Укрінформ.

Зеленський подякував Байдену та Конгресу США за підтримку, а також висловив вдячність американському народу.

"Дуже дякую, пане Президенте. Звичайно, дякую двопартійній підтримці, дякую Конгресу, і дякую від наших простих людей вашим простим людям, американцям. Я дуже це ціную", - наголосив Зеленський.

Після цього Президент України вручив Байдену нагороду героя, яку, за його словами, передав від капітана українських військових, які воюють на Донбасі. Орден був вручений Зеленським капітанові, що командує підрозділом, на озброєнні якого перебуває HIMARS. Той, у свою чергу, попросив уже від нього передати нагороду як вдячність президентові Байдену.

"Один хлопець, який дійсно, дійсно герой, справжній капітан, і він попросив мене передати його нагороду, і він попросив мене передати його нагороду президенту Байдену.  Він дуже хоробрий, і він сказав: передайте це дуже хороброму президенту, і я хочу передати вам, це Хрест бойових заслуг», - зазначив Зеленський.

Байден подякував Зеленському та повідомив, що у відповідь надішле українському капітану командну монету США.

Читайте також: Байден нагадав, що путінська війна проти України триває вже 300 днів

"Незаслужено, але дуже дякую. Ну, у нас тут є традиція, і я йому її передам. У мого сина, який воював в Іраку, є те, що вони називають командною монетою. Ви бачили ті монети, які ми отримуємо на полі бою? Я подбаю про те, щоб він отримав таку. Дякую вам", - наголосив Байден.

Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-