Дев'ятим пакетом санкцій у ЄС заборонили мовлення ще чотирьох російських каналів - Ткаченко

Дев'ятим пакетом санкцій у ЄС заборонили мовлення ще чотирьох російських каналів - Ткаченко

Укрінформ
Дев'ятий пакет санкцій від Європейського Союзу заборонив мовлення на території ЄС російських медіа - "НТВ"/"НТВ Мир", "Россия 1", "РЕН ТВ" та "Первый канал".

Про це повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Вітаю рішення Ради ЄС прийняти 9-й пакет санкцій, згідно з яким забороняється мовлення ще чотирьох російських ЗМІ на території ЄС: "НТВ"/"НТВ Мир", "Россия 1", "РЕН ТВ" та "Первый канал". Заборону саме цих каналів ми лобіювали тривалий час", - повідомив Ткаченко.

Він підкреслив, що рішення припинити мовлення прокремлівських медіа є важливим найперше для інформаційного поля Європи.

"Ці засоби масової інформації перебувають під постійним прямим чи опосередкованим контролем керівництва рф та використовувалися останньою для безперервної та узгодженої дезінформації та воєнних пропагандистських дій, які легітимізують агресію росії та підривають підтримку України", - наголосив міністр.

Читайте також: ЄС офіційно оголосив про запровадження дев'ятого пакету санкцій проти росії

Водночас очільник МКІП зазначив, що продовжується робота над Інформаційним Рамштайном задля побудови спільного з європейськими партнерами інформаційного фронту для ефективної протидії російській пропаганді та дезінформації.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти росії. До санкційного списку були додані ще майже 200 фізичних та юридичних осіб. Зокрема, до списку входять фізичні особи та компанії, серед яких: військові, представники російського оборонпрому, члени держдуми і ради федерації, міністри, губернатори й політики. Дев’ятий пакет санкцій передбачав і блокування ще чотирьох російських телеканалів в ефірі та на усіх платформах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-