Шмигаль розповів про результати візиту української делегації до Парижа

Шмигаль розповів про результати візиту української делегації до Парижа

Укрінформ
Українська влада і надалі мобілізуватиме зусилля, щоб активізувати допомогу від коаліції союзників.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Ми мобілізуємо зусилля, щоб активізувати допомогу від коаліції наших союзників. У цьому контексті важливою подією цього тижня став візит української урядової делегації до Парижа. Там відбулися два потужних заходи. Ініційована Президентами України та Франції Конференція «Солідарні з українським народом», а також Форум з економічної стійкості та реконструкції. Крім цього, мали ще низку надважливих зустрічей та комунікацій на високому рівні", - сказав Шмигаль.

За його словами, вже є конкретні результати візиту. Це кредити, гранти, товари, які вже скоро надійдуть до України. Загалом на суму близько 1,5 млрд євро. Лише за підсумками конференції «Солідарні з українським народом» було залучено близько 1 млрд євро. Частина — це обладнання, яке буде передано найближчим часом для відновлення енергоінфраструктури України.

"Також підписали низку угод на більш ніж 530 млн євро на розвиток цифрової сфери та швидку відбудову інфраструктури", - нагадав Прем'єр-міністр про результати свого візиту до Франції.

Читайте також: Шмигаль на конференції у Парижі закликав нарощувати поставки систем ППО Україні

Спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) підписано меморандум, згідно з яким є чіткі перспективи отримання найближчим часом 2 млрд доларів для проєктів приватних і державних компаній за напрямками: торгового фінансування для українських банків, агросектору та малого і середнього бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з дружиною Президента України Оленою Зеленською та урядовцями цього тижня здійснив робочий візит до Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-