Шмигаль на конференції у Парижі закликав нарощувати поставки систем ППО Україні

Шмигаль на конференції у Парижі закликав нарощувати поставки систем ППО Україні

Фото
Укрінформ
Україні потрібна допомога цивілізованого світу для того, аби встояти перед терористичними атаками росії.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час відкриття Конференції на підтримку громадянської стійкості в Україні у зимовий період, організованої Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, передає Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

«По-перше, нам потрібні сучасні протиракетні та протиповітряні комплекси, аби захистити наше небо. За останні кілька місяців ми отримали західні системи IRIS-T, NASAMS, HAWK. Ми закликаємо наших партнерів нарощувати поставки систем ППО, адже вони дозволять захистити цивільне населення, уникнути знищення нашої енергосистеми, гуманітарної катастрофи та нової величезної хвилі міграції», — сказав Шмигаль.

За його словами, всі усвідомлюють, що росія продовжить терористичні атаки й не відмовиться від своїх намірів зруйнувати українську енергосистему. Щоб цього не сталося, Україні потрібна допомога цивілізованого світу.

Читайте також: Допомога партнерів наближає перемогу України – Шмигаль

Крім того, додав глава уряду України, необхідна допомога у проведенні швидкого відновлення та ремонтів критичної інфраструктури. Він закликав міжнародне співтовариство допомогти з постачанням енергетичного обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, з 12 грудня Шмигаль разом з дружиною Президента Оленою Зеленською та представниками уряду перебувають у Франції з робочим візитом.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-