Швейцарія приєдналася до нафтових санкцій ЄС проти росії

Швейцарія приєдналася до нафтових санкцій ЄС проти росії

Укрінформ
Федеральна рада Швейцарії 16 грудня ухвалила нові санкції проти росії відповідно до останніх обмежувальних заходів Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі відомства.

Санкції набувають чинності 16 грудня о 19 годині за київським часом.

“У відповідь на триваючу військову агресію росії та дестабілізуючі дії в Україні 3 грудня ЄС погодився застосувати нові санкції, пов’язані з обмеженням цін на російську сиру нафту та нафтопродукти. Це поширює заборону на транспортування таких товарів, які продаються вище граничної ціни, на торговельні та посередницькі послуги. 16 грудня Федеральна рада вирішила прийняти ці положення, привівши заходи Швейцарії у відповідність до заходів ЄС”, - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що 8 грудня Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) вніс зміни до Додатку 28 до Указу про заходи, що стосуються ситуації в Україні, встановивши граничну ціну на російську сиру нафту 60 доларів США за барель.

Крім того, ще двоє осіб підпали під фінансові обмеження та обмеження на подорожі, а ще дві організації були поміщені під фінансові обмеження: ці заходи стосуються іранських осіб та організацій, на які ЄС наклав санкції 14 листопада за їх участь у розробці та постачанні безпілотних літальних апаратів, техніки (дрони) до росії.

Читайте також: ЄС офіційно оголосив про запровадження дев'ятого пакету санкцій проти росії

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня набули чинності нафтові санкції ЄС проти росії. Гранична ціна на нафту й нафтопродукти, що походять з росії або експортуються з неї, встановлена на рівні 60 доларів США за барель. Вона буде переглядатися кожні два місяці задля реагування на розвиток ситуації на ринку і встановлюватиметься на рівні на 5% нижчому середньоринкової ціни на російську нафту і нафтопродукти, розрахованої на основі даних Міжнародного енергетичного агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-