Зеленський подякував президентові Євроради за допомогу на €18 мільярдів для України

Зеленський подякував президентові Євроради за допомогу на €18 мільярдів для України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю за рішення щодо €18 мільярдів для України в наступному році та за збільшення Європейського фонду миру на €2 мільярди.

Про це повідомив у свому відеозверненні Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ

За його словами, ці кошти можуть значно допомогти Україні зберігати соціальну стабільність. Зеленський повідомив, що готується й до участі в засіданні Європейської Ради 15 грудня.

Глава держави також повідомив, що "щойно звернувся до парламенту й народу Нової Зеландії – країни, яка принципово підтримує нас із перших тижнів повномасштабної російської агресії. Розповів про нашу формулу миру, про спеціальний саміт, який ми скликаємо для реалізації нашої формули. І закликав Нову Зеландію взяти на себе лідерство в підтримці на міжнародному рівні одного з пунктів формули миру – того, який стосується екологічної безпеки й розмінування".

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів та генсек НАТО обговорили збільшення поставок зброї Україні

За його словами, Нова Зеландія – одна з тих країн, яка розуміє, що руйнація навколишнього природного середовища дорівнює руйнації життя, і яка може допомогти дипломатичній мобілізації свого регіону заради того, щоб реалізувати українську формулу миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-