Міністри ЄС поки не ухвалили дев'ятий пакет, але погодили санкційний перелік – Боррель

Міністри ЄС поки не ухвалили дев'ятий пакет, але погодили санкційний перелік – Боррель

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС, які зустрілися сьогодні у Брюсселі в форматі Ради ЄС, не змогли дійти згоди щодо запровадження дев'ятого пакету санкцій проти росії, але їм вдалося погодити перелік осіб та установ, що будуть включені до оновленого санкційного списку ЄС.

Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили триваючу роботу над 9-м пакетом санкцій, щоб відреагувати на останню ескалацію та жорстокість, які путін використовує для продовження атак на Україну. На цей час серед міністрів не було досягнуто згоди, але, сподіваюся, вона буде цього тижня, і ми будемо здатні ухвалити ці нові жорсткі заходи у наступні години або, найпізніше, наприкінці цього тижня», - сказав Боррель.

Водночас, він зауважив, що міністри вже ухвалили індивідуальні санкції стосовно російських осіб та установ, що причетні до злочинів проти України. До оновленого санкційного списку будуть включені додатково близько 200 осіб та установ, що має завдати відчутного удару по російському оборонному сектору та по російським військовим. Санкції ЄС будуть спрямовані також проти політичних керівників російської влади: в думі, в раді федерації, та в правовій системі. Повідомляється, що санкції охоплять також осіб, причетних до крадіжок українського зерна та насильницької депортації українців, особливо – дітей.

Читайте також: : Кулеба закликав ЄС погодити дев'ятий пакет санкцій проти росії без винятків

«Ми накладаємо санкції також на новинні видання, - організації, які отруюють громадянський простір систематичними інформаційними маніпуляціями. Ми переконані, що ці санкції працюють. Ми переконані, що російське виробництво зброї зазнало втрат. Ми віримо, що завдяки нашим санкціям путін не може досягти своїх цілей в Україні», - наголосив Високий представник ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз застосував сім пакетів індивідуальних та секторальних санкцій проти російських офіційних осіб, економічних суб’єктів та банківської системи, які завдали відчутної шкоди економіці росії та зменшили спроможності кремля у фінансуванні російської «машини війни».

Сьогодні перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС Боррель визнав, що серед 27 країн Євросоюзу існують різні підходи щодо 9-го пакету санкцій проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-