«Ні кроку назад!»: Кулеба закликав ЄС погодити дев'ятий пакет санкцій проти росії без винятків

«Ні кроку назад!»: Кулеба закликав ЄС погодити дев'ятий пакет санкцій проти росії без винятків

Укрінформ
Санкції ЄС проти росії та військова підтримка України повинні нарощуватися, а дев’ятий пакет санкцій проти росії має бути сильним і не містити винятків, які можуть бути сприйняті як слабкість.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-виступу на Раді міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

“Процес погодження 9-го санкційного пакета ЄС очікувано складний. Але я закликаю вас сьогодні: «Ні кроку назад!» Такою має бути політика ЄС щодо росії. Йдеться не лише про новий пакет, а й про пропозиції виключень з існуючих обмежень для окремих компаній в аграрному секторі”, - сказав Кулеба.

Міністр зауважив, що не можна піддаватися на маніпуляції росії стосовно продовольчої безпеки для точкового послаблення окремих санкцій, і зазначив, що Україна, ЄС і держави-члени послідовно працюють над зміцненням світової продовольчої безпеки.

«Я вдячний вам за ефективну співпрацю. Ми багато зробили та зробимо ще більше. Але ми здатні продемонструвати наші зусилля африканським та азійським партнерам, не послаблюючи санкційний режим на догоду маніпуляціям Путіна”, - наголосив він.

Міністр привітав пропозиції Єврокомісії до 9-го санкційного пакета, озвучені минулого тижня, зокрема запровадження санкцій проти більшої кількості російських банків та пропагандистських телеканалів, обмеження щодо використання росією дронів. Він також наголосив на необхідності накласти жорсткі санкції на ракетну галузь рф.

“Україна пропонує запровадити жорсткі санкції, щоб зупинити виробництво ракет, які росія використовує для масштабних воєнних злочинів, а також закрити їй доступ до технологій і товарів подвійного призначення, завдяки яким вона запускає ракети. Я закликаю вас підтримати ці пропозиції в 9-му пакеті”, - зазначив глава української дипломатії

Кулеба наголосив, що нині час для ЄС посилити зусилля з чіткою метою перемоги України, адже вона буде також перемогою всієї Європи.

Читайте також: В ЄС призначать керівника для нагляду за дотриманням санкцій проти росії - FT

“Затягнутий чи заморожений конфлікт ані у наших, ані у ваших інтересах. Якщо путіну зараз дати перепочити, він завдасть ще більшої кількості смертей та руйнування у майбутньому. Він створить проблеми для кожної європейської родини, постукає у двері кожної європейської домівки із кризою та дестабілізацією. Зараз час врешті покласти край російській агресії. Санкції працюють, і так само працює військова підтримка України. Найважливіше завдання - рухатися вперед. Ні кроку назад, допоки російська агресія не зазнає поразки”, - підсумував міністр.

Як повідомлялося, високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ заявив, що країниЄС все ще мають відмінності у підходах до пропозицій Єврокомісії застосувати проти росії дев'ятий пакет санкцій у зв’язку з її агресивною війною проти України.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-