Вторгнення рф в Україну показало, що ЄС не вистачає критичних оборонних можливостей — Боррель

Вторгнення рф в Україну показало, що ЄС не вистачає критичних оборонних можливостей — Боррель

Укрінформ
Глава Європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що повномасштабне вторгнення рф в Україну стало для Євросоюзу тривожним сигналом про його військові можливості.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

За словами Борреля, цього тижня відбулася щорічна конференція Європейської оборонної агенції. Відправною точкою обговорень стала війна росії проти України.

Він наголосив, що в ході конференції розповів про важливість підтримки України у «політичному, економічному та військовому плані, тобто зброєю та навчанням, щоб вона могла витіснити загарбника».

Читайте також: Боррель: Нашим пріоритетом залишається підтримка України зброєю і фінансами

«Ця війна також стала для всіх нас тривожним сигналом про наші військові можливості. Ми дали зброю Україні, але при цьому ми усвідомили, що наші військові запаси виснажені. З поверненням звичайної війни в серці Європи ми також усвідомили, що нам не вистачає критичних оборонних можливостей, щоб захистити себе від вищого рівня загроз на європейському континенті», — зазначив дипломат.

Читайте також: Боррель наголосив на особливій відповідальності ООН у запобіганні злочинів геноциду

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-