москва вже мала гарантії безпеки, але сама від них відмовилась - німецький міністр

москва вже мала гарантії безпеки, але сама від них відмовилась - німецький міністр

Укрінформ
Державний міністр Міністерства закордонних справ Німеччини Тобіас Лінднер вважає, що Захід не повинен давати росії якісь нові «гарантії безпеки», оскільки москва вже мала усі гарантії, від яких вона сама ж і відмовилася.

Про це Лінднер заявив в інтерв’ю Українській службі Голосу Америки, коментуючи заяву президента Еммануеля Макрона про те, що росії необхідно дати «гарантії власної безпеки в той день, коли вона повернеться за стіл переговорів», передає Укрінформ.

«По-перше, на даний момент я не бачу жодних ознак з боку росії, жодних сигналів від путіна, що він справді готовий вести переговори. Те, що він називає переговорами, є чимось на зразок продиктованого миру. Якщо ви подивитеся на установчий договір НАТО-росія, там роз’яснено, що країни можуть стати членами НАТО, але НАТО не буде розміщувати великі військові угруповання на постійній основі в цих країнах. Тож це вже були певні гарантії безпеки росії», - сказав німецький міністр.

Читайте також: У Німеччині пояснили, чому не можуть передати Україні системи Patriot

Як повідомлялося, президент Франції Макрон 3 грудня заявив, що для закінчення війни рф проти України нібито потрібно дати якісь «гарантії безпеки росії».

Фото: VOA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-