У Німеччині пояснили, чому не можуть передати Україні системи Patriot

У Німеччині пояснили, чому не можуть передати Україні системи Patriot

Укрінформ
Німеччина не має власних систем протиповітряної оборони Patriot, які вона могла б передати Україні, а всі розміщені на її території такі комплекси є складовою системи колективної оборони НАТО.

Про це заявив державний міністр Міністерства закордонних справ Німеччини Тобіас Лінднер в інтерв’ю Українській службі Голосу Америки, передає Укрінформ.

«Якщо бути відвертим, це не так, що у нас в наявності є вільні системи Patriot, які ми могли б відправити в Україну. Системи Patriot, які ми надсилаємо (до Польщі – ред.), є частиною системи колективної оборони НАТО. Два дні тому ми домовилися з польською стороною, що відправляємо групу військових Німеччини до Польщі для вивчення локації, де можуть бути розміщені системи Patriot. Ми віддані захисту безпеки Польщі, тому пропонуємо розгорнути системи Patriot на східному фланзі НАТО», - сказав Лінднер.

Читайте також: У Польщі розчаровані рішенням Німеччини не передавати комплекси Patriot Україні

Як повідомлялося, Німеччина у листопаді запропонувала Польщі системи Patriot для захисту повітряного простору країни після падіння ракети в районі, що є прикордонним з Україною. У відповідь Польща запропонувала розмістити Patriot в Україні поблизу кордону з РП, але Берлін не погодився. У Варшаві висловили розчарування таким рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-