Уряд ухвалив Стратегію комунікації з питань євроінтеграції України до 2026 року

Уряд ухвалив Стратегію комунікації з питань євроінтеграції України до 2026 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив Стратегію комунікації з питань європейської інтеграції України до 2026 року, а також операційний план реалізації Стратегії на період 2022-2024 рр.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Вітаю ухвалення комунікаційної стратегії з євроінтеграції України. На четвертий місяць повномасштабного вторгнення росії Україна отримала те, на що вже давно заслуговувала, - статус кандидата на членство в Європейський Союз. Кожен подальший крок на шляху до членства потребуватиме чіткої, потужної комунікації як всередині країни, так і з державами-членами ЄС. Маємо забезпечити належне інформування про реформи, які здійснила та здійснює Україна в умовах повномасштабної війни росії», - зазначила віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Документ розроблений спільно Міністерством культури та інформаційної політики та Офісом Віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції на виконання Плану заходів з реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Головною метою Стратегії є збереження існуючого рівня підтримки курсу на вступ України до ЄС громадянами України і громадянами країн-членів ЄС, а також його поступове нарощування. Це передбачає скоординовану та системну комунікацію держави з громадянами як на міжнародному, загальнонаціональному рівнях, так і на рівні місцевого самоврядування щодо:

суті державної політики у сфері європейської інтеграції на основі виконання Угоди про асоціацію та інших договорів між Україною та ЄС, секторальної інтеграції України в політичний, економічний, культурний простори ЄС; ключових етапів; розподілу відповідальності за виконання складових державної політики; результатів і впливу на життя кожного громадянина; моніторингу та протидії дезінформації на дискредитацію курсу України на членство в ЄС.

Читайте також: Шлях України до ЄС: Кондратюк у Брюсселі обговорила виконання рекомендацій Єврокомісії

Для реалізації стратегії передбачається залучення державних органів та установ, органів місцевого самоврядування, співпраця та партнерські проєкти з бізнесом, медіа, аналітичними центрами та громадськими організаціями, науковими та освітніми установами.

Стратегію розроблено за експертної допомоги проєкту Європейського Союзу Association4U та Офісу реформ КМУ на основі комунікаційного аудиту державних органів, залучених до виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-