Шлях України до ЄС: Кондратюк у Брюсселі обговорила виконання рекомендацій Єврокомісії

Шлях України до ЄС: Кондратюк у Брюсселі обговорила виконання рекомендацій Єврокомісії

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк обговорила з заступником керівника групи підтримки України в Єврокомісії Георгом Зіглером питання виконання Україною семи основних рекомендацій ЄК та процес адаптації законодавства до європейських директив і стандартів.

Про це Кондратюк повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Використовуємо можливості парламентської дипломатії для прискорення євроінтеграції України. Перебуваючи з робочою поїздкою у Брюсселі, зустрілася із заступником голови групи підтримки України в Єврокомісії Георгом Зіглером. Обговорили питання виконання Україною як державою-кандидаткою на членство в ЄС семи основних рекомендацій Єврокомісії та процес адаптації українського законодавства до європейських директив і стандартів", – зазначила віцеспікерка.

Кондратюк поінформувала Зіглера, що Верховна Рада відповідально та системно підходить до поставлених завдань. Зокрема, результатом спільної роботи парламенту з урядом до кінця року має бути ухвалено великий пакет євроінтеграційних законів. За словами віцеспікерки, це відкриє шлях до початку безпосередніх переговорів про вступ України до ЄС.

Читайте також: Кондратюк назвала головні підсумки саміту голів парламентів G20

Окрім того, вона додала, що в кожному парламентському комітеті створено підкомітети з питань адаптації законодавства України до положень права Євросоюзу. Кондратюк відзначила, що їх діяльність покликана покращити якість законотворчості в євроінтеграційному напрямі.

Кондратюк розповіла, що предметно обговорила із Зіглером законопроєкт "Про медіа", який готується до другого читання. Відповідність цього проєкту директиві ЄС про аудіовізуальні послуги - є однією з основних рекомендацій щодо набуття Україною статусу країни-кандидата. "Очікуємо на відповідні висновки Єврокомісії щодо цього законопроєкту", – додала вона.

Читайте також: Рада має ухвалити до кінця року майже пів сотні євроінтеграційних законів - Кондратюк

Водночас Георг Зіглер зазначив, що Єврокомісія готова надати Верховній Раді усю необхідну експертну підтримку та допомогу, щоб Україна швидко та якісно пройшла процес адаптації законодавства до європейських стандартів, а також виконала сім рекомендацій Єврокомісії.

Кондратюк подякувала за зустріч та співпрацю усій групі підтримки України в Єврокомісії.

Фото: Олена Кондратюк, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-