Ексдепутату Деркачу у США висунули обвинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей

Ексдепутату Деркачу у США висунули обвинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей

Укрінформ
Колишньому народному депутату Андрію Деркачу у США висунуто обвинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей, йому може загрожувати до 30 років ув'язнення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства юстиції США.

Як зазначається, федеральний суд Брукліна оприлюднив обвинувальний висновок із семи пунктів, у яких ідеться про обвинувачення у змові з метою порушення Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (IEEPA), банківського шахрайства, відмивання грошей, а також відмивання грошей у зв’язку з купівлею та обслуговуванням двох кондомініумів у Беверлі-Гіллз, Каліфорнія.

Прокурори назвали Деркача російським агентом, який брав участь у спробах втручання у вибори США у 2020 році. Того ж року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти нього, однак він із поплічником створив низку підставних компаній у всьому світі з купівлі об’єктів нерухомості у Беверлі-Гіллз. Схема дозволяла Деркачу володіти нерухомістю без відома фінансових установ.

«Беручи участь у спланованій російській дезінформаційній кампанії, спрямованій на підрив інституцій США, Деркач водночас вступив у змову, щоб шахрайським шляхом отримати вигоду від західного способу життя для себе та своєї родини в Сполучених Штатах», — заявив помічник голови ФБР Майкл Дрісколл.

Ексдепутат придбав нерухомість на порушення санкцій США і приховував свою зацікавленість в угодах, йдеться у заяві.

Водночас зазначається, що Деркач наразі залишається на свободі. Йому загрожує до 30 років ув’язнення.

Читайте також: Суд заочно арештував народного депутата Деркача, якого підозрюють у держзраді

Як повідомляв Укрінформ, у червні Служба безпеки України викрила агентурну мережу головного розвідувального управління генерального штабу російської федерації, куди входив народний депутат Андрій Деркач.

У вересні правоохоронці заочно повідомили про підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань, фігурант оголошений у розшук у зв'язку з переховуванням від слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-