Мін’юст очікує, що Генасамблея ООН підтримає створення Спеціального міжнародного трибуналу

Мін’юст очікує, що Генасамблея ООН підтримає створення Спеціального міжнародного трибуналу

Укрінформ
Мін’юст очікує, що Генасамблея ООН підтримає створення Спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України.

Про це зазначив в ефірі телемарафону міністр юстиції Денис Малюська, передає Укрінформ.

“Ми бачимо шлях створення Спеціального міжнародного трибуналу, очікуємо, що рішення про створення трибуналу підтримає Генасамблея ООН, а потім буде укладений відповідний міжнародний договір”, - сказав він.

За словами Малюськи, технічно це можливо зробити дуже швидко. Але, з іншого боку, тоді до процесу доєднається менше країн.

“Тобто час грає і на нашу користь, тому що чим більше часу, тим більше країн доєднуються до ініціативи, і путіну, і його колегам важче буде подорожувати по світу”, - додав міністр.

Читайте також: «Трибунал для путіна»: правозахисники задокументували 30 різних типів злочинів рф в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада Парламентська асамблея Ради Європи закликала прискорити створення Спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії росії проти України.

Також Парламентська асамблея Ради Європи за результатами термінових дебатів на тему: “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим рф терористичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-