росія має бути покарана — МЗС Канади

росія має бути покарана — МЗС Канади

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявляє, що росія має понести відповідальність за свої злочини в Україні.

Про це Жолі заявила у виступі на 29-му засіданні Ради міністрів ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що “жага амбіцій і контролю російського президента замінила його совість” і що він завдав надто великих втрат і насильства цивільному населенню України.

“Зґвалтування, тортури, знищення цивільної інфраструктури, знищення культури, смерть - ніщо не зупиняє цього президента та його експансіоністські цілі”, - сказала Жолі, наголосивши, що “ніхто не може залишитися байдужим до того, як кремль зневажає основні норми міжнародного права”.

За її словами, руйнівна війна росії проти України є також великою атакою на ОБСЄ та на її комплексний підхід до безпеки.

Вона також зазначила, що всупереч твердженням російського міністра сергія лаврова під час його сьогоднішньої пресконференції, які повторила білорусь, саме росія відмовилася від діалогу.

“росія порушила довіру не лише між державами-учасницями цієї організації, а й у всьому світі”, - наголосила Жолі.

За її словами, зараз постав вибір між тим, чи об’єднатися навколо принципів ОБСЄ, які донедавна забезпечували відносну безпеку, але зараз є під серйозною загрозою, чи дозволити панувати терору.

“Ніхто не погоджується з тим, що наші мрії розбиті без наслідків, що брехня замінює чесність і що насильство та несправедливість можуть бути скоєні безкарно. росія має понести відповідальність”, - наголосила Жолі.

Читайте також: Швеція в ОБСЄ: росія може закінчити війну в Україні вже сьогодні

Як повідомлялося, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), у центрі уваги якого - питання загарбницької війни рф проти України.

Фото: THE CANADIAN PRESS/Adrian Wyld

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-