Швеція в ОБСЄ: росія може закінчити війну в Україні вже сьогодні

Швеція в ОБСЄ: росія може закінчити війну в Україні вже сьогодні

Укрінформ
Якщо росія захоче, то вона може закінчити розв’язану нею війну проти України вже сьогодні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом у четвер під час 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у польському Лодзі.

"Агресія росії проти України є явним порушенням Статуту ООН. росія несе повну відповідальність за цю війну, яка поставила європейську безпеку у надзвичайно складне становище… Якщо росія захоче, вона може закінчити цю війну вже сьогодні", - заявив він.

Шведський міністр також нагадав, що "білорусь, дозволяючи росії використовувати свою територію для нападів на Україну, несе самостійну відповідальність за акти агресії проти України".

"Ми маємо бути послідовними і довгостроковими у нашій допомозі Україні. Швеція, на двосторонній основі та через ЄС, надає широку гуманітарну, економічну, військову та правову підтримку. Українці борються за захист як своєї країни, так і принципів, які лежать в основі ОБСЄ та нашої спільної безпеки", - зазначив Біллстрьом.

Читайте також: Президент Атлантичної Ради: Хочете миру для України - надсилайте зброю зараз

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання триваючої загарбницької війни рф проти України є в центрі уваги зустрічі. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника буде представлена і білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-