Лубінець провів зустріч із Незалежною комісією ООН з розслідування порушень в Україні

Лубінець провів зустріч із Незалежною комісією ООН з розслідування порушень в Україні

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч із членами Незалежної комісії ООН з розслідування порушень в Україні.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений написав у Телеграмі.

Зокрема, Лубінець подякував за надзвичайно важливу роботу, яку провела і продовжує проводити комісія для розслідування злочинів в результаті невиправданої збройної агресії росії в Україні.

За його словами, встановлені факти жахають своєю жорстокістю, а світова спільнота повинна знати правду, але не лише знати, а й діяти.

«Серед питань, які цікавили членів комісії - умови утримання військовополонених, стан людей, які проживали в окупації та зараз перебувають на окупованих територіях, а також питання прав внутрішньо переміщених осіб та гуманітарної ситуації у регіонах із найбільшою кількістю переселенців», - заявив омбудсмен.

Також сторони торкнулися і питань українського законодавства, таких як відповідальність за колабораційну діяльність та практику його застосування, а також мовної політики.

Читайте також: росіянам не варто боятися здаватися у полон ЗСУ — Лубінець

Лубінець запевнив, що Офіс омбудсмена завжди відкритий для надання всієї необхідної інформації для того, щоб правда та справедливість були встановлені, а воєнні злочинці понесли своє покарання.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з початку повномасштабної війни з росією правоохоронці зареєстрували 69 230 злочинів, скоєних росіянами.

Фото: Дмитро Лубінець / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-