Кулеба про поставки Patriot Україні: Відбувається дуже предметна розмова

Кулеба про поставки Patriot Україні: Відбувається дуже предметна розмова

Відео
Укрінформ
Якщо раніше ніхто не говорив про постачання Україні систем ППО Patriot, то зараз відбувається дуже предметна розмова.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого включення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Всіх цікавить тема Patriot-ів – систем ППО. Скажу вам так: якщо раніше про це навіть ніхто не розмовляв крім нас – лише ми порушували це питання постійно, але розмови як такої не було – то зараз розмова відбувається, і це дуже предметна розмова і будемо працювати далі на результат», - сказав Кулеба.

Говорячи про постачання танків від партнерів, глава української дипломатії зауважив, що закликав партнерів на зустрічі міністрів НАТО змінити логіку і не ухвалювати рішень уже після того, як відбулася якась трагедія: «Не чекайте, поки відбудеться щось погане. Ухваліть це рішення зараз для того, щоб запобігти поганому розвитку подій для того, щоб навпаки діяти проактивно і звільнити ще більше територій і українських громадян».

Читайте також: Для захисту Польщі Patriot найкраще розмістити на заході України - міністр оборони

Кулеба також відзначив, що на зустрічі міністрів НАТО були оголошені внески у нашу країну: «Трансформатори, генератори, зброя, зимова форма. Я не можу все це озвучувати, але серед цих позицій є і 155-мм артилерія, і снаряди, і бронемашини. Все це незабаром приїде до України і посилить наші збройні сили»

Як повідомлялося, 29 листопада у Бухаресті розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, на якій союзники обговорюють найважливіші питання євроатлантичної безпеки. До участі в зустрічі запрошений міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-