Спікерка Сейму Литви: Єдиний можливий результат війни – це поразка росії

Спікерка Сейму Литви: Єдиний можливий результат війни – це поразка росії

Укрінформ
Литва не має сумнівів, що єдиний можливий результат війни – це поразка росії, відновлення територіальної цілісності України та її членство в ЄС і потенційно в НАТО.

Про це заявила спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен під час онлайн-виступу на VI Українському жіночому конгресі на тему: "Цінності під час війни", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не маємо сумнівів, що єдиний можливий і раціональний результат цієї агресивної війни в Україні – це поразка росії і відновлення Україною територіальної цілісності. Україна має стати повноцінним членом Європейського Союзу і потенційно також країною-учасницею НАТО та інших організацій, до яких Україна прагне долучитися», - сказала Чміліте-Нільсен.

Коментуючи «втому від війни», яка часто стає темою дискусій, спікерка Сейму Литви висловила думку, що в цьому сенсі важливо зосередитися на трагедії українського народу.

Читайте також: Литва готова підтримувати Україну на шляху інтеграції до ЄС та НАТО – спікерка Сейму

«Ми всі відстежуємо ті події, які розвиваються щодня, усі співчуваємо українському народу. Я думаю, що це має бути той «клей», який забезпечує нашу єдність. Попередні місяці показали, що ця єдність іноді призводить до безпрецедентних рішень, зокрема, Україна отримала статус кандидата в члени ЄС, впроваджуються санкції проти росії», - зазначила спікерка Сейму Литви.

Чміліте-Нільсен додала, що цей процес ще не завершений, а кожний день війни демонструє дедалі більшу потребу в посиленні санкцій і наданні більше зброї Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада у Києві проходить VI Український жіночий конгрес "Цінності під час війни”. Захід присвячений викликам, які постають перед жінками під час війни, та тим цінностям, з якими українська і світова спільнота долають ці виклики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-