Литва готова підтримувати Україну на шляху інтеграції до ЄС та НАТО – спікерка Сейму

Литва готова підтримувати Україну на шляху інтеграції до ЄС та НАТО – спікерка Сейму

Фото
Укрінформ
Литовська Республіка готова підтримувати Україну на шляху інтеграції до Європейського Союзу та НАТО.

Про це спікерка Сейму Литовської Республіки Вікторія Чміліте-Нільсен заявила під час спільного брифінгу із заступницею Голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк в Ірпені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Литовська парламентська делегація відвідала Ірпінь / Фото: Володимир Тарасов

"Зараз Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу Європи. Я впевнена, що Українська держава стане частиною Європейського Союзу. Ми готові надавати підтримку в цьому процесі, а також у процесі євроатлантичної інтеграції України. Ми бачимо Україну повноправним членом Європейського Союзу. Ми бачимо Україну процвітаючою, вільною, демократичною країною. Ми працюватимемо над тим, щоб мобілізувати всю свою підтримку, аби це сталося", – сказала вона.

Чміліте-Нільсен запевнила, що Литва, литовський парламент стоять пліч-о-пліч з Україною та продовжуватимуть її підтримувати. У цьому контексті спікерка зауважила, що Литовська Республіка сприятиме справедливому покаранню усіх воєнних злочинців, які тероризують Українську державу та цивільних громадян.

Своєю чергою заступниця Голови ВРУ подякувала литовській делегації за візит в Україну. Кондратюк відзначила, що Литва демонструє абсолютне лідерство в підтримці України на політичному, економічному та безпековому рівнях. Зокрема, вона висловила вдячність за підтримку Сеймом Литви резолюції про визнання росії державою-терористом. Окрім того, віцеспікерка українського парламенту подякувала за економічну підтримку, а також підтримку енергетичної системи, яка страждає від атак російських терористів. Кондратюк висловила сподівання на продовження такої взаємодії.

Читайте також: Литва закликає притягти російських агресорів до відповідальності за сексуальні злочини в Україні

Як повідомлялося, 10 листопада заступниця Голови Верховної Ради України Олега Кондратюк разом із литовською парламентською делегацією на чолі зі спікеркою Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен здійснили поїздку на Київщину.

У Бородянці політики відвідали центральну площі, оглянули руйнування адміністративних будівель, закладів культури, освіти, зокрема Бородянський ліцей №1. У Бучі – храм Святого Апостола Андрія Первозваного, де після деокупації міста була знайдено місце масового поховання цивільних громадян, вбитих російськими окупантами. В Ірпіні – зруйнований дитячий садочок №12 "Радість", який розташовується на вулиці Миру, "кладовище автомобілів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-