Республіканці в Конгресі США хочуть більшого контролю над допомогою Україні

Республіканці в Конгресі США хочуть більшого контролю над допомогою Україні

Укрінформ
У США республіканці, які здобули більшість у Палаті представників, заявляють, що вимагатимуть більшого контролю над військовою допомогою США Україні, водночас деякі з них підтримують надання ЗСУ далекобійної зброї.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Bloomberg та The Hill.

«Ми збираємося забезпечити більший нагляд, прозорість і підзвітність, - заявив у ефірі ABC конгресмен Майкл Маккол, який претендує на посаду голови Комітету в закордонних справах Палати представників.

Водночас республіканець у Комітеті з питань розвідки Майк Тернер критично оцінив той факт, що лише 8 млрд із 40 млрд доларів допомоги, яку Палата представників ухвалила у травні, була спрямована безпосередньо на озброєння України.

Читайте також: Пентагон оприлюднив вміст нової оборонної допомоги для України

За його словами, республіканці мають переконатися, що Україна «отримає те, що їй потрібно», включаючи критично важливе озброєння.

«Ми повинні переконатися, що працюємо з партнерами і створюємо систему протиповітряної оборони... щоб захистити Київ, захистити їхню інфраструктуру, - сказав він.

Читайте також: Щоб ефективно підтримати Україну, ЄС і США мають зміцнити трансатлантичну єдність – Домбровскіс

Маккоул, своєю чергою підкреслив бажання США допомогти українському народові боротися проти російських загарбників.

«Це гроші американських платників податків, які йдуть в Україну, - сказав Маккоул. - Чи зменшує це наше бажання допомогти українському народові боротися? Ні, але ми робитимемо це відповідально».

Читайте також: Німеччина передала Україні нову партію військової допомоги

Раніше адміністрація президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням виділити додаткові 37 млрд доларів на допомогу Україні. Байден висловлював сподівання, що законодавці затвердять цю суму до січня, щоб Україна мала гарантоване фінансування на наступні кілька місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-