Щоб ефективно підтримати Україну, ЄС і США мають зміцнити трансатлантичну єдність – Домбровскіс

Щоб ефективно підтримати Україну, ЄС і США мають зміцнити трансатлантичну єдність – Домбровскіс

Укрінформ
Для того, щоб ефективно допомогти Україні у її боротьбі проти російської агресії та захистити спільні демократичні цінності, ЄС і США мають конструктивно вирішити існуючі проблемні питання у сфері торгівлі та зміцнити й «загострити» трансатлантичне партнерство.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ (з питань торгівлі) заявив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я був у Києві минулої п’ятниці. Ситуація залишається драматичною, оскільки росія продовжує свої атаки на життєво важливу інфраструктуру. Люди позбавлені води, обігріву та електрики. Ми маємо поглибити та «загострити» нашу трансатлантичну єдність перед фактом цих жахливих атак. Ми хочемо, щоб США продовжували свою підтримку з тим, щоб Україна могла виграти цю війну», - наголосив представник Єврокомісії.

Він зауважив, що стратегія росії наразі полягає у тому, щоб скористатися зимовим холодом для того, щоб поставити на коліна народ України та посіяти розбрат в Європі.

«Це не має статися. Саме тому ми маємо поглибити та «загострити» трансатлантичну єдність, та продовжити спільну підтримку України», - додав Домбровскіс.

Він повідомив, що сьогодні під час зустрічі урядовців країн ЄС увага була зосереджена на трьох головних питаннях, які є ключовими для торговельної політики Європейського Союзу. Серед них – реформа СОТ, торговельні відносини між ЄС і США, а також заходи у сфері торгівлі, що спрямовані на підтримку України.

Читайте також: Європарламент підтримав пропозицію про виділення Україні €18 мільярдів у 2023 році

Як вже повідомлялося, з початку російського військового вторгнення в Україну у лютому 2022 року ЄС надає Україні ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, ЄС на рік скасував всі тарифи та митні збори для імпорту товарів українського виробництва, та запровадив «коридори солідарності» для експорту української сільськогосподарської та промислової продукції на європейський та світовий ринки в умовах, коли росія почала військову блокаду чорноморських портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-