Блінкен зустрінеться з Кулебою в Бухаресті – Держдеп

Блінкен зустрінеться з Кулебою в Бухаресті – Держдеп

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен 28-30 листопада перебуватиме з візитом у Бухаресті, де візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО й проведе переговори з іншими лідерами, в тому числі, Дмитром Кулебою.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО зосередиться на війні рф проти України, реалізації нової Стратегічної концепції НАТО, включно з викликами з боку КНР, енергетичній безпеці, захисті критичної інфраструктури та зусиллях НАТО з нарощування потенціалу й посилення стійкості в Боснії та Герцеговини, Грузії і Молдові»,- зауважується в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що глава зовнішньополітичного відомства США проведе окрему зустріч в Бухаресті з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Читайте також: Блінкен: Український дух незламний – як і наше зобов’язання підтримки

Держсекретар США також зустрінеться з президентом, прем’єр-міністром і главою МЗС Румунії. Крім того, Блінкен поспілкується з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава Держдепартаменту США провів телефонну розмову з генсеком НАТО перед зустріччю глав зовнішньополітичних відомств країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-