Справа щодо геноциду: позицію України у суді в Гаазі підтримують вже 24 країни — Кориневич

Справа щодо геноциду: позицію України у суді в Гаазі підтримують вже 24 країни — Кориневич

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародний суд ООН вже отримав 24 заяви держав, у яких ідеться про підтримку позиції України у справі "Україна проти рф" щодо порушення Конвенції про запобігання геноциду.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказав посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич.

"Зараз вже є 24 заяви держав про те, що вони підтримують позицію України. рф комунікує з судом і знаходиться всередині процесу. Справа по суті стосується того, що рф надумано маніпулювала та маніпулює, спекулювала та спекулює тим, що нібито Україна вчиняла якийсь міфічний "геноцид" впродовж 8 років, зокрема на території Донбасу. Ми доводимо у справі, що це маніпуляції та спекуляції, що таким чином рф порушує саму священність поняття Конвенції про геноцид, бо геноцид – це найтяжчий з міжнародних злочинів", – сказав він.

Кориневич також зазначив, що Україна мала подати меморандум по суті справи до 23 вересня. "Ми його подали 1 липня. Ми зробили все для того, щоб зробити це якомога швидше", – підкреслив він.

Читайте також: Україна vs росія: суд у Гаазі вже цього тижня може ухвалити рішення у справі щодо геноциду

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну, метою якого кремль назвав припинення нібито "геноциду" в Луганській та Донецькій областях. Водночас росія заявила, що не виконуватиме наказ Суду.

Фото: Ірини Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-